Вебінар на тему “Методичні особливості використання платформи Arduino у навчальному процесі” провів Ігор Кіт, учитель інформатики та технології Одеської школи «ОРТ» № 94 ім. Жаботинського, Україна.

В останні роки зростає занепокоєння з приводу того, що система освіти відстає у підготовці новаторів у галузі технологій у майбутньому. Учні, які виявляють цікавість і талант у вирішенні проблем, що мають вирішальне значення для інженерного процесу, можуть просто бути не помічені їхніми вчителями і, отже, отримають недостатню підтримку в міру їхньої освіти. Рішенням може стати – освітня робототехніка. Але тут є свої нюанси! Основні труднощі впровадження робототехніки в освітній процес пов’язані передусім з тим, що виробництво освітніх робототехнічних рішень ще недостатньо розвинене, або їх вартість досить висока і не всі школи можуть придбати собі відповідне обладнання. Однак, все ж таки існують освітні рішення, які дають можливість школам подолати високий ціновий бар’єр.

Вебінар було присвячено застосуванню платформи Arduino в освітньому процесі школи. Зокрема, розглянуто питання організації урочної та позаурочної діяльності з використанням платформи Arduino, розглянуто досвід роботи у цьому напрямі, опитування організації занять, організаційні та методичні аспекти роботи.

Матеріали вебінару: