Вебінар на тему “STEM проєкти у початковій школі” провела Мічуріна Ганна, вчитель інформатики та технології Одеської школи “ОРТ” №94, провідний спеціаліст відділу досліджень та розробок ОРТ у країнах СНД та Балтії.

Найкращий спосіб розвитку технічного мислення та творчості, знань технологій нерозривно пов’язаний із безпосередніми реальними діями, авторським конструюванням. Робота з навчальними конструкторами дозволяє школярам у формі пізнавальної гри дізнатися багато важливих ідей та розвинути необхідні в подальшому житті навички.

На вебінарі основний акцент було надано розгляду авторської програми для 5-9 класів, розробленої авторським колективом викладачів шкіл ОРТ в Одесі та Києві. Програма спрямована на вивчення основ моделювання, проєктування, робототехніки та електроніки. Детально розглянуто УМК “Технології моделювання конструкцій та механізмів” для викладання у 5 класі. Учасники вебінару познайомилися зі структурою програми курсу, методиками викладання з використанням компонентів УМК: мультимедійних презентацій та інтерактивних завдань, робочого зошита для учня, рекомендацій для вчителя, збірки схем для моделювання.

Матеріали вебінару: