Вебінар на тему “Проєктні роботи школярів у курсі інформатики та ІКТ у рамках персоналізованого підходу до навчання” провели Дмитро Рубашкін та Григорій Водоп’ян, Санкт-Петербург.

Як можна розв’язати протиріччя між об’єктивною необхідністю реалізації компетентнісного підходу в освіті, з одного боку, і такими, що перебувають у стадії розробки методичною системою та дидактичними засобами навчання інформатики, що актуалізують пізнавальну та творчу активність школярів, з іншого боку? Метод проєктів, збагачений можливостями нових ІТ, є одним з основних методичних інструментів, що дозволяють вирішити зазначену суперечність на сучасному рівні.

На вебінарі йшлося про створення та випробування системи проєктних робіт для контролю досягнення навчальних результатів у курсі Інформатика та ІКТ для середньої школи (10-11 класи). Зокрема, учасникам було представлено модель навчальних результатів курсу школи №550 ОРТ де Гінцбург, а також нові методичні та апаратні розробки, педагогічні випробування яких проводились у школі цього навчального року.

Матеріали вебінару: