Багато хто з вас знайомий з віртуальною лабораторією з електроніки TINKERCAD, де можна створювати як завгодно складні електронні пристрої (програмовані та непрограмовані). Все обмежується лише вашою фантазією та наявністю доступних компонентів у редакторі!

Посібник з роботи у середовищі TINKERCAD – далі.

Донедавна для створення електронних програмованих пристроїв у середовищі TINKERCAD можна було використовувати лише два контролери: Arduino UNO та ATtiny. Але зовсім недавно їх ряди поповнила плата Micro:bit, що, мабуть, пояснюється її популярністю, що бурхливо зростає.

Для створення пристроїв під керуванням плати Micro:bit у середовищі TINKERCAD не потрібно докладати особливих зусиль – все інтуїтивно просто та зрозуміло! А використовуючи той факт, що список електронних компонентів у редакторі постійно розширюється, отримуємо чудову можливість вивчати електроніку та програмування на базі Micro:bit без використання “реального” обладнання.

Традиційно, серед TINKERCAD є приклади вже готових пристроїв на базі Micro:bit:

Але можна створювати і свої пристрої:

На жаль, на даний момент є деякі обмеження роботи з платою Micro:bit в середовищі TINKERCAD:

  • Створювати програми можна лише графічною мовою.
  • Для керування доступні лише стандартні піни P0, P1 та P2.

Але через те, що сервіс постійно розвивається, можна з упевненістю очікувати, що незабаром обидва обмеження будуть зняті. А поки що залишається час на вивчення азів і, звичайно ж, творчість!