Розвиток мейкерських та STEM навичок є одним із найважливіших напрямків сучасної освіти. Саме тому наші вчителі дуже часто перебувають у пошуку простих рішень, які дозволяють розвивати ці навички.
Одним із таких рішень виступають освітні набори із серії Engineer Academy від американської компанії Silver Dolphin Books.

Довідка. Silver Dolphin Books видає відзначені нагородами книги, які пробуджують інтерес до читання та творче самовираження у молодого покоління. Видавництво випускає дитячі книги автора Маргарет Уайз Браун, освітні комплекти, присвячені науці та STEM-навичкам, колекції настільних книг Silver Dolphin та книжок-розмальовок, а також різноманітні набори для занять. Рішення допомагають батькам закласти основу навчання, яку діти можуть використовувати довгі роки.

Engineer Academy – це серія освітніх наборів від популярного в США, Канаді та Європі письменника винахідника простих та доступних STEM рішень Роба Колсона та дизайнера Еріка Сміта. Серія на даний момент складається з трьох основних рішень: Robotics, Space, Marble Run. Давайте ближче познайомимося із серією на базі набору Robotics.

Комплект Engineer Academy Robotics складається із трьох частин: книга, коробка-корпус та набір елементів для моделювання.

Книга складається з десяти тем та практичних робіт у ході вивчення яких ви знайдете цікаву інформацію з різних розділів робототехніки та механіки, інструкції зі збирання та досліджень різних механізмів робота. Також у книзі є поради щодо створення моделей з підручних матеріалів та дослідження різних фізичних процесів.


Коробка-корпус виконує дві функції:
І. Містить елементи для моделювання.
ІІ. Виступає основою створення різних моделей.
У коробці знаходяться елементи для моделювання : нитки, кріплення, пневмоциліндри, трубки, картонні деталі, перфокарти тощо.

Книга передбачає вивчення та виконання практичних робіт з наступних тем:
1. Дизайн робота
2. Програмування робота (перфокарти)
3. Енергія руху
4. Підйом вантажів
5. Тіло людини як основа для створення робота
6. Заміна кінцівок
7. Промислові роботи
8. Роботи на передовій
9. Роботизовані машини
10. Роботи поспішають на допомогу

Створювати моделі не складно. Інструкції та пояснення до них абсолютно зрозумілі.
Розглянемо виконання практичної роботи зі створення гідравлічних кліщів із теми “Промислові роботи”.

Знайомимося із завданням .

Знаходимо карту з матеріалами для моделі

Вилучаємо деталі

Збираємо модель з інструкції. Аналізуємо модель та тестуємо її

Підсумок. Це рішення дійсно допомагає розвивати мейкерські та STEM навички у дітей.

Тестування рішення Engineer Academy Robotics проводилося на базі НВК ОРТ Сімха (м. Київ).

Анатолій Василюк.

Координатор центру ОРТ Сімха (м. Київ)

Свої запитання ви можете писати у коментарях.

Залишити відповідь