З утворенням Всесвітнього Союзу ОРТ у Берліні 1921 року, ОРТ продовжує свій активний розвиток за межами Радянського Союзу.

У 1922 році Л. Брамсон разом з виконавчим директором Світового союзу ОРТ Аароном Сінгаловським виїхав до США, щоб зміцнити зв’язки ОРТ з американською єврейською громадою. Там вони звернулися до вихідців із Росії – письменників, адвокатів, профспілкових активістів, за допомогою яких ОРТ створив собі міцну опору в США.

З метою забезпечення постійного джерела коштів для міжнародної діяльності ОРТ в 1924 році в Лондоні було засновано Фонд єврейського відродження ОРТ з початковим капіталом в 1 мільйон доларів, одночасно почала діяти кооперативна компанія постачання інструментами. Такі ж фонди ОРТ виникли і в багатьох інших країнах. Вони постачали євреїв-ремісників обладнанням для майстерень, відкривали курси, видавали навчальні посібники, а також надавали позики дрібним підприємцям.

Проведені Фондом єврейського відродження ОРТ кампанії зі збору пожертв, що супроводжувалися благодійними концертами та обідами за участю світових знаменитостей, привертали увагу широкого загалу.

Обкладинка програми благодійного концерту відомого російського оперного співака Федора Шаляпіна на користь ОРТ, організованого в театрі «Метрополітен Опера», Нью-Йорк, 1925 р.

У 1924 році комітети ОРТ активно діяли в Радянському Союзі (аж до 1938 року), Польщі, Румунії, Литві, Латвії, Фінляндії, Англії, Німеччині, США, Канаді та Франції.

Швейні курси у Ковелі, тоді Польща. 1920-ті роки.

(Коли влада несподівано вимагала від єврейських кустарів пред’явити кваліфікаційні атестати як умову прийому до ремісничої гільдії, ОРТ терміново відкрив необхідні курси у багатьох містах.)

Торгова школа ОРТ для дівчаток, Румунія

Швейна майстерня, підтримувана ОРТом, Sighet Marmației, Румунія, 1920-ті рр. Таблиця статистичних даних про зарахування на механічне та електричне відділення та про закінчення їх, технічна школа ОРТ, Вільно, Литва, 1928 р.

До середини 20-х років 20 століття ОРТ створив 30 виробничих об’єднань і видав позики більш ніж 5 тисячам ремісників, забезпечивши їх інструментами та матеріалами. Понад 6 тисяч осіб навчалися у 76 училищах. Для постраждалих від війни було створено понад 8 тисяч робочих місць. При школах, у яких навчалося понад 12 тисяч учнів, було посаджено сади. Було відкрито навчально-показові майстерні для ремісників.

Ілюстрації у «Форвертс» (“Forward”), нью-йоркській газеті на ідиші, що відображають бурхливе зростання активності ОРТ у професійному навчанні, 1930-ті рр.