В результаті геополітичних змін 1917-1918 років частина відділень ОРТ, а також кілька лідерів організації опинилися за межами радянської держави, що зароджувалась. Стало зрозуміло, що для ефективної роботи необхідно створити організацію, що об’єднує, – так у 1921 році з’явився Всесвітній союз ОРТ.

Російське єврейство виявилося відрізаним від єврейських громад на Заході, і ОРТ залишився єдиною сполучною ланкою. Для координації діяльності ОРТ, що розширювалася, як у Росії, так і за її кордонами стала необхідною міжнародна організація.

У 1921 році на конгресі в Берліні, де було представлено 12 комітетів та тимчасових бюро ОРТ, було засновано Всесвітню спілку ОРТ на чолі з президентом Леоном Брамсоном та віце-президентом Давидом Львовичем. ОРТ вступив на шлях свого міжнародного розвитку.

Делегати Конгресу ОРТ у Берліні (1921 р.), у якому було засновано Всесвітній союз ОРТ

Перебудований ОРТ продовжував спрямовувати всю свою діяльність на рішуче покращення становища євреїв, на їхню підготовку до праці в промисловості та сільському господарстві. Всесвітній союз ОРТ закуповував у Західній Європі та США обладнання для швейних, шевських, шкіряних, слюсарних, теслярських, ткацьких майстерень, інструменти для електромонтерів, і все це відправляв до Східної Європи разом із сільськогосподарським обладнанням та насінням. За суттєвої підтримки єврейської громади Німеччини нові центри ОРТ виникли по всій Європі.

Студенти курсів із слюсарної справи, організованих ОРТ, Ясси, Румунія, 1930-ті роки

До складу центрального комітету Світового союзу ОРТ входили видатні єврейські громадські діячі з Франції, Німеччини, Англії, Польщі та США.