Підбито підсумки міжнародного семінару для викладачів предметів природничо-наукового циклу та математики зі шкіл освітньої мережі ОРТ, який пройшов з 18 по 22 серпня у Кишиневі (Молдова). Цей семінар став логічним продовженням семінару ОРТ, що відбувся у червні 2018 року в Одесі.

Основними темами були впровадження STEM освіти у школах ОРТ, інтеграція технологічного та природничо-наукових курсів у навчальному процесі та позакласній роботі, технологія проєктів у професійній діяльності педагогів.

Учасники семінару не лише познайомилися з різними типами освітніх наборів з електроніки та робототехніки (Lego Mindstorms EV3, Arduino, BBC Micro:bit), але й вивчили можливості використання цього обладнання для розробки проєктів STEM. Працюючи в групах, вони змогли застосувати практично теоретичні та практичні знання, отримані від провідних фахівців ОРТ – Ольги Тузової (Санкт-Петербург), Ігоря Кота (Одеса), Анатолія Василюка (Київ). Захист групових проєктів, який підбиває підсумки семінару, показав, наскільки глибоко учасники освоїли запропонований матеріал, їх інтерес та щиру зацікавленість у використанні нових освітніх рішень у своїй роботі.

Залишити відповідь