Вебінар на тему “Продовжуючи золотий ланцюг поколінь: викладання єврейських традицій у литовському Єрусалимі” провели учителі Вільнюської гімназії «ОРТ» ім. Шолома Алейхема: Ruth Reches, Algirdas Davidavicius, Egidija Zukauskiene, Inga Viltrakiene, Vaidota Maciene, Oksana Kietaviciene, Vaiva Seliaviene, Edita Petraityte, Lina Kaminskiene.

Як викладати єврейські традиції у такому місті трагічної єврейської долі, як Вільнюс? Як подолати інерцію і відсталість спілкування, що створюються соціальними мережами, які все більше розвиваються, з одного боку, і, з іншого боку – замерзлими тінями історії та недовіри один до одного, які все ще розчинені в нашій місцевій повсякденності?
Вільнюська школа «ОРТ» намагається знайти відповідь у креативному поєднанні нових навчальних матеріалів та технологій Інтернету з практикою емпатії, дружелюбності та взаєморозуміння між дітьми, вчителями та батьками.
Вчительська відповідь техно-соціальній кризі теперішньої пандемії – більше людського визнання особистостей дітей та їхніх батьків, використання будь-яких можливостей спілкування та спільного навчання усередині всієї шкільної громади.

Матеріали вебінару: